Choose language

Tuotannonohjaus

Visma Nova -tuotannonohjaus soveltuu eri tyyppisiin tuotannollisiin prosesseihin ja tarpeisiin. Tuotannonohjauksen avulla hallitset kaikkia tuotannon osa-aluita sekä tehostat toimitusvarmuutta ja laadunvalvontaa. Tutustu Tuotannonohjauksen kattaviin ominaisuuksiin!

Tuotannonohjaus

Tuotannonohjauksesta tehoa tuotantoprosessiin

Tuotannonohjauksella hallitset yrityksesi resursseja, töiden ohjaamista, aikatauluttamista, materiaalivarastoa, tuotteiden valmistusta sekä alihankintaa samasta järjestelmästä. Saat kokonaiskuvan tuotannossa olevista töistä, sekä näet aina reaaliaikaisesti ja selkeästi missä tuotannon vaiheessa tilaus kulloinkin on. Voit myös tarkastella resurssien riittävyyttä tilausten täsmälliseen läpivientiin.

Tuotannonohjauksen työkalut soveltuvat erilaisiin valmistavan teollisuuden ympäristöihin, kuten konepaja-, elintarvike- sekä kappaletavarateollisuuteen ja projektituotantoon. Visma Novalla hoidat myös useiden eri toimipisteiden tuotannonohjauksen.

Ohjaa yrityksesi tuotantoon kuuluvia prosesseja kokonaisvaltaisesti yhden järjestelmän kautta

Paranna toimitusvarmuutta ja laadunvalvontaa sekä reagoi nopeasti muutoksiin

Seuraa työvaiheiden kestoa, koneiden ja resurssien yli- tai alikuormitusta sekä tunnista tuotantoprosessin esteet

nova-tukku-600x600

Tuotannonsuunnittelu

Visma Novan tuotannonsuunnittelulla saat kokonaiskuvan koko tuotantoketjusta sekä seuraat tarjous-, tilaus- ja tuotantokannan kuormitusta. Tuotannonsuunnittelun ja tuotantoehdotusten avulla olet tietoinen töiden materiaalitarpeista, tarvittavista ostoista sekä varaston tilanteesta. Reaaliaikaisen tiedon avulla myynti ja tuotannonsuunnittelu ovat ajantasalla ja reagointi tarpeisiin ja muutoksiin nopeutuu. Tuotannonsuunnittelulla saat kokonaiskuvan työn valmistumisen etenemisestä sekä varmistat toimitukset luvattujen toimitusaikojen mukaisesti.

 • Muodosta, priorisoi ja hallitse työjonoja
 • Varaa varausten perusteella valmistukseen tarvittavat resurssit ja materiaalit
 • Järjestelmä antaa ehdotukset materiaalien ja alihankinnan ostotilauksille 
 • Materiaalihallinnosta näet tuotteiden varasto- ja varaustilanteen reaaliaikaisesti ja hankinnat voidaan tehdä oikea-aikaisesti
 • Muodosta koontitöitä ja projektitöitä
 • Kirjaa ja raportoi työajat

Työjono sekä tuotantokoneet

Työjonosta näet kaikki työt vaiheineen, niiden materiaalivaraukset sekä mahdolliset materiaalipuutteet. Järjestelmä muodostaa työvaihekohtaiset työjonot sekä ehdotukset vaiheiden aloittamisajankohdista tuoterakenteessa oleville oletusresursseille tai kuormitusryhmille. Tarvittaessa työnumerokohtaisten rakennemuutosten tekeminen onnistuu työjonon hienokuormituksen avulla.

 • Työt ovat ennalta määritellyssä järjestyksessä ja näet koko työjonon kätevästi kerralla
 • Töiden aloitus, tauot sekä lopetus ovat nähtävillä helposti samasta näkymästä
 • Työjonosta saat välitettyä tärkeät tiedot töiden tilasta, etenemisestä sekä muutoksista myynnille
 • Hallitset ja priorisoit koneen tai resurssin työjonoa ja keräät vaihekohtaista työaikaa toteuman mukaan jälkilaskentaa varten
 • Tuotannon koneiden käsittely onnistuu joko yksittäisinä koneina tai kokonaisina tuotantosoluina
 • Koneiden tuotantokapasiteetti määritellään rakennekohtaisesti tai vakioajoilla
 • Voit tarkastella koneiden tai tuotantosolujen kuormitusta graafisesti tai lukumäärinä
 • Havaitset mahdolliset pullonkaulat kuormitusnäkymästä, jossa koneiden varaukset ovat nähtävillä kuukausi- viikko- ja päivätasolla
 • Se huomioi myös työvuorot ja viikkotyöpäivät
Raportointi tietokoneella

Raportointi ja laadunvalvonta

Visma Nova -tuotannonohjaus sisältää kattavat raportit materiaalitarpeiden, kustannusten ja laadun seurantaan.

 • Perusraportteihin kuuluu mm. tarveraportit, budjetoitu vs. toteutunut omakustannus, kuormitusraportti, toimitusvarmuusraportti sekä KET-raportti.
 • Perusraporttien lisäksi voit tehdä itsellesi tarpeellisia raportteja raportointityökalun avulla.
 • Laitevalvonta-toiminnallisuuden avulla sarjanumerolliselle tuotteelle voidaan määrittää esimerkiksi huoltoväli ja muodostaa laitekortti, jolloin määräaikaiset huollot on nähtävissä kätevästi yhdestä järjestelmästä historiatietoineen.
 • Laite-/laadunvalvonta linkittyy myös muihin Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmän toimintoihin.

Jälkilaskenta

Visma Novan jälkilaskennalla pystyt tarkistamaan toteumat materiaali- ja työkustannusten osalta. Järjestelmä tekee puolestasi sisäisen laskelman pohjautuen työvaihekohtaisiin aikoihin ja kirjattuihin materiaaliottoihin hyödyntäen materiaalien sekä työvaiheiden omakustannuksia. Järjestelmän avulla näet nopeasti työstä jäävän katteen.

 • Visma Novan jälkilaskennalla pystyt tarkistamaan toteumat materiaali- ja työkustannusten osalta.
 • Järjestelmä tekee puolestasi sisäisen laskelman pohjautuen työvaihekohtaisiin aikoihin ja kirjattuihin materiaaliottoihin hyödyntäen materiaalien sekä työvaiheiden omakustannuksia.
 • Tästä nähdään nopeasti työstä jäävä kate.
Nova

Visma Nova -projektilaskenta

Projektilaskenta seurannan tukena

Projektilaskennan avulla hallitset projektien suunnittelun, seurannan, toteutuksen ja laskutuksen. Lisäksi tarkistat toteutuneiden kulujen oikeellisuuden. Visma Nova Projektilaskennalla seuraat nopeasti ja joustavasti projektien tilaa sekä tuottojen ja kustannusten toteumia. Voit pilkkoa projektin pienemmiksi kokonaisuuksiksi ja suunnitella kokonaisbudjetin projektivaiheiden tulojen sekä kulujen, kuten työtuntien ja alihankinnan perusteella.

Projektilaskenta on integroitu saumattomasti Visma Nova taloushallintoon, materiaalihallintoon sekä tuotantoon, jolloin näet projektin tilanteen aina myynnistä laskutukseen saakka. Voit tarkastella projektia monipuolisesti haluamastasi näkökulmasta – eri rooleissa toimivat työntekijät saavat oikeaa tietoa oikea-aikaisesti, informaation kulkiessa kaikille projektin osapuolille ilman erillisiä toimenpiteitä.

 • Varmistu budjetin oikeellisuudesta. Näe vaiheistus, materiaalitarpeet ja työtunnit niiden oikeilla kustannuksilla.
 • Seuraa sujuvasti budjettitoteumaa ja kannattavuutta.
 • Hyödynnä toteutuneiden projektien seurantatietoja uusien projektien myynnissä ja toteutuksessa.

 

Haluatko kuulla lisää Visma Novasta? Ota yhteyttä!

Asiantuntijamme ovat apunasi! Voit pyytää tarjousta Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmästä tai kysyä järjestelmästä tai palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen, jolloin otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.

Ma-pe klo 9-11 ja 12-16:

+358 9 4256 2230
myynti.vam@visma.com

Nopean palvelun varmistamiseksi, olethan yhteydessä sovellustukeen, mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön.