Choose language

Toiminnanohjaus-
­järjestelmä valmistavan teollisuuden yrityksille

Visma Novan avulla tehostat teollisuusyrityksesi materiaalivirtojen hallintaa ja tuotannonohjausta. Se auttaa pysymään pulssilla varaston tilanteesta, arvosta ja kierrosta sekä vahvistamaan yrityksesi toimitusvarmuutta.

Valmistava teollisuus

Hallitse kokonaisuus: aina raaka-aineista tuotannonohjaukseen ja varmaan toimitukseen

Visma Nova on kokonaisvaltainen toiminnanohjausjärjestelmä teollisuusalan yritysten tarpeisiin ja tuotantoympäristöihin. Sen ominaisuudet kattavat koko tilaus-toimitusketjun, raaka-aineiden ja materiaalien hallinnon ja tuotannon tehostamisen ja ohjauksen. Novan työkaluilla voit myös tehostaa varastonhallintaa ja logistiikkaa – ja näet, miten kokonaisuus vaikuttaa yrityksen talouslukuihin ja ennusteeseen. 

Novaan luottavat jo sadat suomalaiset teollisuusyritykset, aina konepajateollisuudesta elintarviketeollisuuteen. Visma Nova mukautuu yrityksesi tarpeisiin ja kasvaa yhdessä liiketoimintasi kanssa.

 


"Voi sanoa, että koko yrityksen toiminta pyörii Novan kautta. Nova on liiketoiminnan sydän ja keuhkot."

Mirja Litmanen, Lapinlahden Koneistus Oy

nova-kokonaiskuva

Pidät kokonaiskuvan hallussa läpi prosessin

Tee tarjous, ja jatka saman dokumentin käsittelyä aina tilauksesta työn jälkilaskentaan. Seuraat valmistusprosessia, resurssien käyttöä ja budjetin toteutumaa alusta loppuun.

nova-kapasiteetti

Tehostat tuotantokapasiteetin käyttöä

Tuotannonohjaus-moduulin avulla muodostat, hallitset ja priorisoit työjonoja. Varaat valmistuksen resurssit ja materiaalit helposti sekä asetat hälytykset poikkeamia varten.

nova-varasto

Varmistat, että raaka-aineet ja varasto ovat oikealla tolalla

Seuraat raaka-aine- ja valmistevarastojen tilannetta erä- ja sarjanumeroiden perusteella. Voit hyödyntää erilaisia valmiita varastotapahtuma- ja saldoraportteja. Nova sopii mainiosti myös monivarastokäsittelyyn. 

nova-laadunvalvonta

Laadunvalvontaan liittyvät tiedot kulkevat läpinäkyvästi

Saat Novasta vaivatta mm. kuormitus- ja toimintavarmuusraportit. Laitevalvonnan avulla määrität sarjanumerolliselle tuotteelle esimerkiksi huoltovälin laitekorttia varten.

Visma Nova valmistavalle teollisuudelle

Novan monitasoinen tuoterakenne tukee valmistavan teollisuuden prosesseja mainiosti. Novan tuoterakenteeseen voidaan mm. määritellä puolivalmisteet, joita voidaan tehdä varasto-ohjatusti ennakkoon. Lisäksi tuoterakenne tukee tietoja alihankinnoista osana valmistusprosessia, esimerkiksi tietoja komponentien pintakäsittelytarpeesta.

Novan avulla ohjaat sekä resursseja että työvaiheita. Voit määritellä resursseiksi esim. työstökoneet, hitsauksen, kokooonpanolinjan. Tuotteen työvaiheet määrittävät eri resurssien kuormituksen, josta saat toiminnanohjausjärjestelmän avulla jatkuvasti ajantasaista tietoa. Tiedät siis jatkuvasti, mikä osa kapasiteetista on käytössä missäkin työvaiheessa.

Asiakkaasi haluaa tilaamilleen tuotteille varman ja vahvistetun toimituspäivän. Tilaus- ja toimitusprosessin optimointi onnistuu, kun käytössäsi on tietojärjestelmä, joka kertoo reaaliaikaisesti,  mikä on tämänhetkinen resurssi- ja materiaalitilanne, sekä miten kauan tilatun tuotteen valmistaminen kestää.

  • Monitasoisten tuoterakenteiden, resurssien ja työvaiheiden määrittelyn ja hyödyntämisen
  • Tuotannon ajoitukset sekä kuormitusseurannan ( sekä varasto- että tilausohjautuva)
  • Tarvelaskennan avulla tapahtuvan oikea-aikaisen materiaalien hankinnan
  • Alihankinnan käytön myös osana tuotteiden valmistusprosessia
  • Reaaliaikaisen töiden seurannan lattiatasolla tapahtuvan töiden kuittauksen avulla

Tuotannonohjauksen ja -suunnittelun työkalut helpottavat arjen suunnittelua ja hallintaa

Novan tuotannonohjaus yhdistyy saumattomasti muihin toiminnanohjausjärjestelmän toimintoihin. Sen avulla saat ja säilytät kokonaiskuvan tuotannon sujuvuudesta ja yrityksen taloudesta kaikissa tilanteissa. Visma Novan tuotannonohjaus skaalautuu yrityksesi tarpeiden mukaan yksinkertaisesta mallista aina monitasoisten kokoonpanoprojektien ohjaukseen.

Tuotannonohjaus

Tuotannonohjauksen avulla organisoit tuotantoa, resurssien käyttöä ja alihankintaa, seuraat erä- ja sarjanumeroseurattavia tuotteita, ylläpidät monitasoisia tuoterakenteita ja pidät valmistavan toiminnan pyörät pyörimässä. 

 

Visma Nova tukee eri tuotannonohjausmuotojen erityispiirteitä, kuten varasto-, tilaus- sekä asiakasohjautuvaa tuotannonohjausta – tai näiden yhdistelmiä.

Materiaalihallinto

Monipuolisilla materiaalihallinnon toiminallisuuksilla huolehdit, että varastosaldot pysyvät hallinnassa eikä toimitusvarmuus kärsi.

 

Varmistut materiaalin riittävyydestä, jolloin asiakkaat saavat toimitukset ajallaan. Jälkilaskennan avulla tarkistat toteumat materiaali- ja työkustannusten osalta.

Taloushallinto

Taloushallinto-moduulin avulla näet toiminnanohjauksen vaikutukset yrityksen talouslukuihin. Voit käyttää Novan taloushallintoa myös yhdessä tilitoimistosi kanssa.

Raportointi

Raportointi pitää avainhenkilöt ajan tasalla valmistavan teollisuuden yrityksen tilanteesta. Voit käyttää satoja valmisraportteja eri moduuleista, tai tuottaa itse määrittelemiäsi raportteja työkalun avulla.

Haluatko kuulla lisää Visma Novasta? Ota yhteyttä!

Asiantuntijamme ovat apunasi! Voit pyytää tarjousta Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmästä tai kysyä järjestelmästä tai palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen, jolloin otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.

Ma-pe klo 9-11 ja 12-16
+358 9 4256 2230
myynti.vam@visma.com

Nopean palvelun varmistamiseksi, olethan yhteydessä sovellustukeen, mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön.